mijn-natuurnetwerk-online-logo-mail
evert-jan-woudsma

“Welmoed weet écht hoe het wél moet.”

 Natuurbesef stimuleren onder kinderen, dat wil Evert-Jan Woudsma (51) bereiken met zijn platform mijnnatuurnetwerk.online. Voor de realisatie vroeg hij websitebouwer Welmoed Davidson en dat bleek een schot in de roos.

“Ik was expliciet in mijn wensen; een krachtige zoekmachine voor mensen die zoeken naar natuuruitjes en aan de achterkant een community voor natuurprofessionals.”

Geen alledaagse opdracht, maar Welmoed houdt wel van een uitdaging.  “Welmoed is accuraat en gaat systematisch te werk. Waar ik overstroom van ideeën, blijft Welmoed rustig, houdt overzicht en weet alles te kanaliseren. Hij is precies de persoon die ik nodig heb.”

Voor Evert-Jan is het geven van natuureducatie echt zijn passie. Na 16 jaar als boswachter gewerkt te hebben, gooide hij 3 jaar geleden het roer om en ging natuurexcursies organiseren.

“In 3 jaar tijd bereikte ik 15.000 kinderen, maar dat vind ik niet genoeg. Samen met andere natuurprofessionals kunnen we nog meer kinderen dichter bij de natuur brengen. Daarom heb ik Welmoed gevraagd deze website te bouwen.”

Evert-Jan benadrukt dat natuureducatie echt nodig is.

“Het stond lange tijd niet op het rooster bij scholen, waardoor een hele generatie de natuur heeft overgeslagen. Deze ouders kunnen die kennis niet doorgeven aan hun kinderen.”

Natuurbesef is iets anders dan buiten wandelen.

“Er is werk aan de winkel voor alle natuurprofessionals. Als een kind van 10 naar een reiger wijst en zegt: ‘Kijk, een grote vogel’, dan weet ik genoeg. Ik wil samen de mouwen opstropen om natuurbesef op de kaart te zetten.”

“Welmoed heeft mijn droom vormgegeven met mijnnatuurnetwerk.online. Ik kan het niet beter zeggen dan: Welmoed weet hoe het wél moet.”

Evert-Jan Woudsma